Spor Yöneticiliği Bölüm Öğrencileri Brand & Sport Summit ‘markalar ve spor buluşuyor spor odaklı pazarlama iletişimi ve bilimsel kodları’ organizasyonuna katıldı.

12 Aralık çarşamba günü İstanbul ilimizde Sportsnet Group tarafından organize edilen Brand & Sport Summit ‘markalar ve spor buluşuyor spor odaklı pazarlama iletişimi ve bilimsel kodları’ konusundaki en başarılı ve aktif yöneticilerini bir araya geldiği ve katılımın ücretli olduğu organizasyona üniversitemiz spor bilimleri fakültesi spor yöneticiliği bölümünden 51 öğrenci Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri derneğinin davetlisi olarak Uzmanlık alanı organizasyon yönetimi dersi kapsamında, öğretim görevlisi Rıza ERDAL’ın kafile başkanlığında Fakülte ve Rektörlük yönetiminin onayı ve desteği ile katılmışlardır. Katılımcılar, sporun markalara yarattığı büyük iletişim fırsatlarını, dünyanın ve Türkiye’ nin en önemli markalarının spor iletişimindeki en başarılı örneklerini, Brand & Sport Summit 2018’ de bulmuşlardır. Brand and Sport Summit'te sporun yeni teknolojilerin gelişmesiyle birlikte etki alanını nasıl arttırdığını, içeriği ve izlenme değeri günden güne artan bu platformu en iyi kullanan kurumların sırlarını, sporun yıldızlarının markalarını nasıl oluşturduğunu ve yönettiğini, yayın dünyasında sporun yarattığı eşsiz erişim ve algı gücünün nasıl kullanıldığını konunun uzmanları tarafından aktarılmıştır. Dünyanın en büyük Sports Marketing Ajansı Octagon'un Başkan Yardımcısı Dennis Trautwein'den "dijital çağ" vurgulu sunumunu gerçekleştirdi. Daha fazla TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, "Basketbolda Markalaşma" oturumunda kendi oyunculuk dönemindeki örneklerle bugünü kıyasladı. BJK Başkanı Fikret Orman: "Taraftarın fanatizm oranı 15 yaşında başlıyor 30'a kadar. Stada gelenlerin %50-60'ı 30 yaş altı. 15-30 yaş arasını kulübün borcu çok ilgilendirmiyor. Onun baktığı yer sahadaki skor, gelen yıldızlar, Fenerbahçe'yi yendin mi, Galatasaray'ı yendin mi? Brand & Sport Summit'in en eğlenceli oturumlarından biri olan "Kadın ve Spor"da Saba Tümer moderatörlüğünde milli sporcularımız spora başlama hikayelerini anlattı. Daha fazla Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Ülke Müdürü Taygun Günay ve Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, "Herkes İçin Spor ve %100 Yaşam Enerjisi" panelinde bir araya gelişlerini anlattı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bu yıl Eczacıbaşı'na layık gördüğü “Kadınlar ve Spor Dünya Ödülünün hikayesini birinci ağızdan, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı anlattı.