SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDEN İSTANBUL İLİMİZE MESLEKİ, KÜLTÜREL VE KİŞİSEL GELİŞİM ORGANİZASYONU

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü SYP 419 uzmanlık alanı 1 organizasyon yönetimi dersi kapsamında ders öğretim elemanı Öğretim Gör. Rıza ERDAL sorumluluğunda uzmanlık öğrencilerinin organizasyonu ile 16 Kasım 2018 tarihinde İstanbul iline mesleki ve kişisel gelişim organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Organizasyon için ihtiyaç duyulan ulaşım hizmeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmıştır. Organizasyonda, kültürel ve tarihi gelişim açısından Üsküdar Belediyesi tarafından sağlanan hizmet ile İstanbul boğaz turu yapılarak boğazda yer alan tarihi eserler hakkında bilgi alınmıştır. Boğaz turu sonrası Deniz Müzesi, Beşiktaş JK müzesi, Beşiktaş Vodafone Park Stadı ziyaret edilmiştir. Kültürel gezi sonrasında spor yönetiminde önemli bir yere sahip Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ziyaret edilmiştir. Ziyaret kapsamında TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın AKSOY büyük spor organizasyonlarının fonksiyonları; planlama, uygulama ve sonrası için dikkat edilmesi gereken hususlar, organizasyonların düzenleyen ülkelere sağladığı faydalar ve getirdiği yükümlülükler, organizasyonların başarılı şekilde gerçekleştirilebilmesi için yönetim kademelerinde uygulanması gereken yönetişim yaklaşımları ile TMOK’un genel yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sunum sonrası TMOK tarafından verilen kokteyl sonrası Sinan Erdem Spor Salonu’nda Turkish Airlines EuroLeague'de Anadolu Efes-Panathinaikos basketbol maçı izlendikten sonra Kocaeli’ye dönülmüştür. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin gelişimi için organizasyonun gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm kurum ve kişilere teşekkür ederiz.