‘FUTBOLDA TEKNOLOJİ KULLANIMI, FUTBOL YÖNETİMİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ’ KONULU PANEL YAPILDI

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından Öğretim Gör. Rıza ERDAL sorumluluğunda, uzmanlık alanı organizasyon yönetimi dersini alan öğrencilerin organizasyonunda 26 Aralık 2018 tarihinde Spor Bilimleri Fakültesi seminer salonunda ‘Futbolda Teknoloji Kullanım, Futbol Yönetiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu panel organize edilmiştir. Panelistler; Sayın Mustafa ÇULCU, Türkiye futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu eski başkanı, Sayın Kaya ÇİLİNGİROĞLU TRT Spor Yorumcusu, SAYIN Alp PEHLİVAN TRT Spor Yorumcusu. Panel, saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinden sonra Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hakan DEMİR’in açılış konuşması ile başladı. Panel, Spor Yöneticiliği bölüm başkan yardımcısı ve panel başkanı Sayın Rıza ERDAL’ın yönetiminde başladı. Sayın Mustafa ÇULCU konuşmasında, VAR sisteminin UEFA uygulanmasında ‘minimum kullanım maksimum fayda’, ülkemizde ise ‘maksimum kullanım maksimum fayda’ şeklinde uygulandığını görmekteyiz. Ayrıca VAR sistemi hakemlerinin düdük hakemlerinden oluşmaması ve bu amaç için yeni bir hakem kadronun yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, VAR sisteminde yurt dışında 36, ilkemizde ise 13 kamera kullanıldığını bu nedenle VAR hakemlerinin pozisyonları değerlendirirken zorlandığını belirtti. Sayın Alp PEHLİVAN konuşmasında Futbol Federasyonu yönetiminde yer alacak kişilerin branşın gerektirdiği yeterliliğe sahip olmaları, o branşta aktif olarak yer almış olmaları veya sizler gibi spor eğitimi almış kişilerin olması gerektiğini söyledi. Sayın Kaya ÇİLİNGİROĞLU konuşmasında ülkemiz futbolunda yaşanan sorunların temelinde alan için gereken yeterliliğe sahip olmayan kişilerin futbol yönetiminde yer alması olduğunu ifade etti. Panelin ikinci bölümünde Sayın Mustafa ÇULCU’nun VAR sistemini tanıttığı sunum büyük bir ilgi ile izlendi. Fakültemiz akademisyenlerinin, İlimiz spor yöneticilerinin ve öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği panel, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan DEMİR, Dekan Yrd. Sayın Doç. Dr. Elif KARAGÜN, Sayın Doç. Dr. Betül BAYAZIT, Spor Yön. Böl. Baş. Sayın Doç. Dr. Serap ÇOLAK ve Antrenörlük Eğitimi Bölüm Baş. Sayın Doç Dr. Bergün MERİÇ BİNGÜL’ün panelistlere plaket takdimi ile sona ermiştir.